“Als ervaringsdeskundige begeleid ik studenten en collega’s die tegen dyslexieproblemen aanlopen”

Wie ben ik

Ik ben Andries van den Berg, ik heb dyslexie en werk bij de politie. Als ervaringsdeskundige begeleid ik studenten en collega’s die tegen dyslexieproblemen aanlopen.

Dyslexie kan veel invloed hebben op je leefsituatie, bij je studie of bij je werk. Door een coaching & counselingtraject bied ik je praktische hulp, begeleiding en ondersteuning. Wanneer je inzicht hebt in je talenten en je de kansen die dyslexie je biedt kent, gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open.

Mijn achtergrond

Tijdens mijn studie (HRM – differentiatie Training en Ontwikkeling) heb ik onderzocht wat dyslexie is en wat dit, binnen de politie, voor mij en anderen betekent. Mijn afstudeerscriptie luidde: ‘Dyslexie in het politieonderwijs’. In het onderzoek laat ik zien dat elke dyslect een eigen vorm van dyslexie heeft. Elke dyslect is dus uniek. Ik ken inmiddels veel tips en handreikingen die bij jouw leerstijl en jouw mogelijkheden passen.

Als docent heb ik op de politieacademie ook studenten begeleid die vastliepen in relatie tot dyslexie tijdens hun opleiding. Daarna ben ik als trajectbegeleider werkzaam geweest en heb ik ook studenten en collega’s gecoacht die onbekend waren met het begrip dyslexie.

Aan de slag

Wat mag je verwachten? DyslexieAlert biedt je:

  • Specifieke communicatietechnieken, zodat je beter kunt communiceren met je collega’s en je leidinggevende en jezelf beter kunt presenteren bijvoorbeeld tijdens sollicitatiegesprekken en functioneringsgesprekken.
  • Inzicht in lees- en schrijfstrategieën, zodat je beter en sneller kunt lezen en minder opziet tegen het lezen van vakliteratuur.
  • Praktische tips over het omgaan met concentratieproblemen die veroorzaakt worden door dyslexie.
  • Praktische tips die kunnen leiden tot reductie van faalangst en onzekerheden.
Dyslexie Coaching

Neem gerust contact op en we maken een afspraak.